Ieder jaar komen duizenden hardlopers uit binnen- en buitenland naar Nijmegen voor de Zevenheuvelenloop. Tijdens de afterparty, hét hardloopfeest in Nijmegen, is de sfeer pas echt goed. Dit jaar vond de 36e editie van de loop plaats op 17 november.

Zevenheuvelenloop Afterparty: Hét hardloopfeest in Nijmegen

In de ochtend konden de lopers onder het genot van een warme kop koffie of thee zich comfortabel omkleden. De garderobe werd overigens de gehele dag goed bewaakt. Nadat de lopers het mooiste parcours van Nederland hadden afgelegd, was het tijd voor een feestje! De sfeer in de Nijmeegse Molenstraat was niet te houden.

De tekst gaat verder onder de foto’s

Hardloopfeest in Nijmegen verse hamburgers bakken 3
Hardloopfeest in Nijmegen verse hamburgers bakken 2
Hardloopfeest in Nijmegen verse hamburgers bakken

Verse burgers van de grill

Een lekkere maaltijd kon na het 15 kilometer lange parcours natuurlijk niet ontbreken. In een mum van tijd lagen de sappige hamburgers op de gril en konden de lopers genieten van hapjes en een borrel.

Na een dag vol inspanning, was er eindelijk tijd voor ontspanning. De drankjes stonden al koud en aan de bar ontstond een gezellige drukte. Toen de avond eenmaal op gang kwam, ging vooral het bier van de tap als warme broodjes over de toonbank. De lopers bouwden een feest als nooit tevoren en het personeel vroeg zich stiekem af waar ze de kracht nog vandaan haalden! Maar ook zij werden meegezogen in de sfeer en gezelligheid van de hardloopgroepen die trots met hun medailles stonden te dansen. Uiteraard was ook onze fotograaf aanwezig om deze overwinning van de lopers vast te leggen.

Hardloopfeest in Nijmegen 5
Hardloopfeest in Nijmegen 3
Hardloopfeest in Nijmegen 2
Hardloopfeest in Nijmegen 4
Hardloopfeest in Nijmegen 1
Hardloopfeest in Nijmegen 6
Hardloopfeest in Nijmegen 7